Bouvierkennel van de Veluwesprengen

De kennel is ontstaan als hobby nadat wij in 2001 onze eerste bouvier Amber van Assenrade hadden aangeschaft. Het karakter van deze bouvier beviel ons goed en de bouvierkoorts had ons te pakken. De bouvierkennel is in 2003 geregistreerd en "van de Veluwesprengen" is sindsdien actief. 
Mijn vrije tijd gaat dan ook naar de honden en de hondensport. Ik heb alleen bouviers uit werklijnen.
Allen met een HD-A (vrij) en ED vrij uitslag. De gezondheid en het kalme en onbezonnen karakter van de honden is van uiterst belang.
Om de lijn van de Veluwesprengen te behouden wordt er af en toe een weloverwogen combinatie gemaakt voor zowel de sporter als de liefhebber.
 
    
Zoals al aangegeven is de Bouvier een werklustige hond geschikt voor de sport. 
De bouviers zijn ook geschikt voor beveiliging en politie en daarnaast is de Bouvier een fijne huishond.
Momenteel train ik  zelf niet maar heb getraint binnen de KNPV en in het IPO programma.
Er worden enkele van de honden getraind door anderen (IPO en KNPV) om een goede basis te hebben binnen de kennel. Het enthousiasme van deze mensen maakt dat we kunnen laten zien dat de bouvier met recht een plaats binnen de sport verdiend.
Ik probeer dan ook op onze site u een beeld te geven van honden die actief zijn binnen de sport of de ontwikkeling van honden die bij de liefhebber zijn. Ik blijf het nageslacht zo ver als mogelijk is volgen.
De teven waarmee niet meer gefokt wordt genieten van een welverdiende rustige oude dag.
 
Op deze manier wil ik zelf een steentje bij dragen aan het behoud van de karakterbouvier, zodat er ook weer temperamentvolle honden worden aangeboden voor de echte sporter, diensthondbegeleider en bouvierliefhebber.
Dat ik zie dat onze nakomelingen zich goed laten zien in de KNPV en IPO en bij de Deense politie is dan ook fantastisch.
Daarnaast zijn er vele particulieren die de karakterbouvier een warm hart toedragen en ook zij kunnen bij mij terecht.
 
De bouviers komen in huis en hebben eigen kennels. De kennels zijn voorzien van vloerverwarming, hondendouche e.d.  Ook hebben ze ruime buitenkennels en een grote speelweide tot hun beschikking.
 
Van tijd tot tijd zijn er pups beschikbaar uit overwogen werklijn combinaties voor de sporter, diensthondbegeleider en serieuze liefhebber.
Voor informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.
Via email g.vanderklooster3@upcmail.nl of via telefoonnummer 0578696838 
 
De pups worden verkocht met koopovereenkomst van de kennel.
 


                                  

                                          
 
                         De binnen kennels, met vloerverwarming en douchegelegenheid.