Maak kennis met de teven

We zijn onze kennel begonnen met onze eerste bouvier Amber van Assenrade in 2003.
 
Het karakter van deze hond: temperamentvol werklustig en onbezonnen maakte dat we al vrij snel een bouvier er bij zochten. Amber deed vol enthousiasme het knpv programma en trainde met Greta.
Mijn toenmalige partner wilde graag ook een bouvier om mee te gaan trainen binnen de knpv.
Er was slechts een probleem onze woonruimte was hier niet geschikt voor.
En het was duidelijk, als je wilt fokken en trainen en dus meerdere honden wilt nemen zul je hier ook de ruimte voor moeten hebben en de accomodatie aanpassen. Een kennel heeft nu eenmaal ruimte nodig waar de honden voldoende vrijheid genieten zonder dat anderen hier last van hebben.
 
We zijn dus op zoek gegaan en hebben ons hondenparadijs gevonden. Ruimte voor binnen en buiten kennels en de mogelijkheid voor een ruime speelweide.
Voor we konden verhuizen hebben we eerst ervoor gezorgd dat de accomodatie van de honden klaar was. Dus kennels die goed schoon te houden zijn. Afzetting van de speelweide zodat onze honden die zonder probleem 2 meter hoog springen niet buiten hun speelweide kunnen komen.
Na 6 weken hard werken was het dan zover.
 
In de loop van 2007 is Greta gestopt met trainen binnen de KNPV en sport nu binnen de IPO daarnaast houdt ze zich volop bezig met de honden thuis en de site.
Een bouvier heeft ook zijn verzorging nodig en zodra er meer honden zijn betekent dit ook meer tijd.
Daarnaast is het van uiterst belang dat voldoende tijd is om de pups te socialiseren en voor te bereiden op de grote stap de wereld in.